KANARŲ GOFIO: kas tai ir kokios jo maistingosios savybės?

Jei kada teko lankytis Kanarų salose, tai jūs puikiai žinote kas tai, kadangi ten Gofio naudojamas itin plačiai ir tai yra vienas iš tradicinių ingredientų receptuose. Jei neteko ten pabuvoti, tai norėtume jus su juo supažindinti.

Ar teko kada girdėti apie tai?

Gofio tai yra skrudintų kukurūzų miltai. Tai yra produktas, kuris pasižymi ypatingomis maistinėmis savybėmis. Savo sudėtyje jis turi daug B grupės vitaminų (B1, B2, B3), taip pat gausu ir vitamino C, bei D.

Ne tik vitaminais pasižymintys Gofio miltai naudingi, juose taip pat gausu mineralinių medžiagų, tokių kaip: fosforas, kalcis, natris, cinkas, kalis, geležis. Šie miltai išsiskiria iš visų kitų, kadangi yra vieni iš daugiausiai mineralų turinčių savyje. Jame taip pat gausu Omega 6.

Dėl didelės maistinės galios jis tapo pagrindiniu guančų (Kanarų aborigenų) maistu ir bado laikais buvo labai svarbus. Kanarų salose jis vis dar yra kiekvienuose namuose, o jo naudojimas yra gana įvairus. Prieš salų užkariavimą aborigenai maišydavo Gofio su druska ir vandeniu, kad gautų tešlos rutuliukus, vadinamus Pellas de Gofio. Jie vis dar naudojami kasdien kaip duonos pakaitalas valgio metu. Tos pačios Pellas de Gofio sumaišomos su riešutais ir medumi arba prinokusiais bananais kaip užkandis ar desertas.

Gofio milteliai taip pat naudojami maišant su sriubomis ar padažais. Vaikai paprastai naudoja gofio su pienu ir geria kaip kakavą, o suaugusieji jį maišo su kava.

Mes džiaugiamės, kad mūsų kokteilių sudėtyje yra Gofio miltai!

Dėl visų šių gerų ir teigiamų organizmui savybių, Gofio skrudintų kukurūzų miltai yra naudojami mūsų kokteilių mišiniuose, todėl jie yra tokie maistingi ir naudingi mums kasdien. O jums? Ar jau ragavote mūsų kokteilius?

Comments (0)

No comments at this moment