Nuostabioji Matcha!

Kas tai ir kuom ji mums naudinga?

Ryškūs ir žali matcha arbatos milteliai yra tikras supermaistas. Šimtmečius Japonijoje dievinama ir naudojama žalioji matcha arbata yra įprasta kasdienybėje, o likęs pasaulis tik po truputi ją įsileidžia. Pasigilinkime į visus nuostabius šios arbatos privalumus ir pasvarstykime ar nereikėtų jos įtraukti į savo racioną. 

Matcha iš tikrųjų gaminama iš tų pačių arbatos lapelių, kaip ir žalioji arbata iš Camellia Sinensis augalo. Pagrindinis skirtumas nuo įprastos žaliosios arbatos yra tas, kad matcha gaminama naudojant visą augalo lapą. Šie lapai nuskinami, džiovinami, kepami ir sumalami į gražiai atrodančius miltelius. Naudojant visą augalo lapą ir smulkų malimo procesą, matcha žalioji arbata turi dešimt kartų daugiau antioksidantų, nei įprastas žaliosios arbatos puodelis.

Šiai arbatai parenkami tik patys sveikiausi ir stipriausi žaliosios arbatos lapeliai. Atrinkti juos yra labai ypatingas ir kruopštus darbas. Augalai auginami pavėsyje, dėl to lapuose yra padidintas chlorofilo kiekis ir būtent todėl matcha milteliai išlaiko tokią ryškią žalią spalvą. Arbatos lapeliai netgi malami tamsoje, tam, kad būtų apsaugotos visos jų maistinės medžiagos.

Švelni, kreminės tekstūros ir saldaus skonio matcha yra labai skani. Dėl šio nuostabaus derinio ji dažnai naudojama ir gaminant maistą. Nuo įvairiausių ledų, pyragaičių, bandelių, ar net sriubos, receptų begale, tačiau pats populiariausias jos panaudojimas žinoma yra arbata. 

Tai kodėl matcha tokia vertinga?

Gausu antioksidantų 

Kaip minėta, matcha arbata yra pilna antioksidantų ir joje yra dešimt kartų daugiau nei įprasta žalioji arbata. Taip, matcha arbata yra visų supermaisto produktų nugalėtoja, nes ji turi aukščiausią antioksidacinį įvertinimą iš visų vartojamų medžiagų.

Apsaugo nuo vėžio

Matcha arbatoje slypi daug su vėžiu kovojančių antioksidantų ,ypač katechino epigalokatechino galato (EGCG). Šio tipo katechino tyrimai mėgintuvėliuose ir su gyvūnais įrodyta, kad padeda sumažinti naviko dydį ir naikinti vėžines ląsteles.

Gerina odos būklę

Suteikite savo odai nuostabaus švytėjimo tiesiog gurkšnodami puodelį matcha arbatos. Matcha yra tokia skani odai, kad netgi naudojama veido kaukėse. Matcha padeda odai sulėtinti regimuosius senėjimo požymius. Taip yra todėl, kad Matcha gausu katechinų, kurie padeda sustabdyti laisvuosius radikalus, kurie kenkia jūsų odai.

Gausu vitaminų ir mineralų

Pripildyta vitaminų ir mineralų, matcha yra tam, kad jūsų sveikata būtų kuo geresnė. Taip pat ji padeda virškinimo sistemai ir pagerina medžiagų apykaitą, padeda sudeginti daugiau kalorijų.

Matchos vartojimas gali padėti sumažinti cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje.

Matcha mažina MTL cholesterolio kiekį. MTL cholesterolis taip pat žinomas kaip blogasis cholesterolis ir per didelis jo kiekis gali sukelti širdies priepuolius, insultus ir kitas rimtas sveikatos problemas, kurių tikrai norėtųsi vengti.

Stiprina imuninę sistemą

Suteikite savo imuninei sistemai visą amuniciją, kurios reikia, kad ji išliktų įnirtinga ir kovotų tinkamai, kad ir ką kasdienybė besiųstų. Tyrimai parodė, kad žalioji arbata gali padidinti T ląstelių skaičių organizme. Pastaruoju metu daug kalbama apie T ląsteles ir imunitetą, o tai, kad tiesiog gurkšnodami matcha gali sustiprinti T ląsteles ir sumažinti autoimuninių ligų riziką, tikrai verta įtraukti jas į savo kasdienybę.

Pagerina smegenų veiklą ir gerina jūsų nuotaiką!

Trūksta motyvacijos, jaučiatės pavargę ir sunku susikaupti? Matcha padės jums sugrąžinti jėgas ir įkvėps naujos idėjoms. Matcha arbatos milteliai, turi polifenolių, turtingų aminorūgščių, ir didelės koncentracijos L-teanino, kas stiprina alfa bangas jūsų smegenyse. Šios nuostabios alfa bangos yra atsakingos už proto raminimą ir leidžia aiškiai ir lengvai sutelkti savo mąstymą ir susidėlioti mintis. Suderinus tai su žiupsneliu kofeino, esančio matcha arbatos milteliuose – išliksite budrūs!

Matchą jau daugiau nei 800 metų Japonijoje tikra žvaigždė. Ją dažniausiai naudojo vienuoliai prieš meditaciją, taip pat samurajų kariai prieš ir po mūšio. Šios arbatos milteliai suteikia budrumo ir ramybės, suteikia ramybės ir meditacijos, o visiems, kurie ją mėgaujasi, suteikia begalinės naudos sveikatai.

Taigi, matchą arbatą galima ne tik gurkšnoti, yra begales įvairių būdų kaip lepintis jos naudingomis savybėmis! Būkite išradingi ir eksperimentuokite! 

Na, o jums leidus, aš keliauju gaminti skanaus matchos kokteilio ir juo palepinti save bei savo kūną!

Comments (0)

No comments at this moment