Vasara skirta nuotykiams!

Vasaros laikas: ilgų, aktyvių dienų, praleistų tyrinėjant nuostabią gamtą, ir vakarų, atsipalaidavimo prie laužo, sezonas. Taip pat žygių ir nuotykių laikas, kuomet norisi daug veiklos. Visa tai skamba puikiai, tačiau pradedant planuoti ne viskas taip paprasta.

Kaip reikėtų pasiruošti vasaros žygiams, nuotykiams? 

Visų pirma pagalvokite kur keliausite, jei tai nėra tolima kelionė greičiausiai daug pasiruošimo ir neprireiks, tačiau jei planuojate ilgesnį pasibuvimą jums derėtų iš anksto numatyti tam tikrus dalykus:

Pasirūpinkite apsauga nuo saulės, vabzdžių, sužalojimų

Nepamirškite, kad yra nemažai faktorių aplinkoje, kurie įtakoja jūsų emocinę, fizinę būklę. Tam, kad išvengtumėte tam tikrų išorinių veiksnių visuomet turėkite purškalą nuo vabzdžių, jiems patinka jūsų plika oda, taip pat naudokite saulės apsaugą, ne mažiau nei SPF 30. Nepamirškite galvos apdangalų ir mini vaistinėlės su jums būtiniausiais vaistais, pleistriukais ir pan. 

Maistas – būtinas energijos palaikymui

Lengvas, maistingas maistas puikus žygių palydovas. Rinkitės lengvai pagaminamą, daug pastangų nereikalaujanti maistą, kuris pripildys jūsų organizmą reikalingomis medžiagomis ir pakraus energijos tolimesniam etapui. 

Mūsų maistingieji kokteiliai ar batonėliai puikiai tinka tokiems momentams.

Atsineškite ir gerkite daug vandens

Žygiuose tvankią, saulėtą vasaros dieną labai lengva perkaisti, todėl pasirūpinkite, kad atsineštumėte daug vandens sau ir savo šeimai. Vandens pertraukėles darykite dažniau, nei manote, kad reikia. 

Visada pravartu pasiimti šiek tiek papildomo maisto ir vandens, jei kelionė užtruks ilgiau nei tikėtasi.

Tinkama apranga palengvins kelią

Žygio metu, ypatingai vasarą reikėtų atsakingai pasirinkti aprangą, bei avalynę. Geriausia rengtis sluoksniais ir esant oro pasikeitimams turėti galimybė užsidėti šiltesnius rūbus, arba nusiimti ir likti su lengvesniais. Turėkite atsarginę porą kojinių. Ir avalynė taip pat labai svarbi, kadangi labiausiai dirba ir pavargsta kojos, rinkitės kokybišką, specialiai žygiams skirtą avalynę, padėkosite paskui!

Žinoma, galbūt tai tikrai ne viskas ko gali prireikti žygio ar iškylos metu gamtoje, eigoje galite atrasti ko trūko, ar kas buvo nereikalinga. Svarbiausiai nepamirškite geros nuotaikos ir leiskitės į nuotykius!  

Tiesiog atminkite – kad ir kaip jaustumėtės išeidami, grįšite atsinaujinę, žvalūs!

Comments (0)

No comments at this moment