Vienas iš penkių žmogaus pojūčių

Mes – žmonės esame apdovanoti galia, per kurią galime pažinti pasaulį, save, patirti daugelį dalykų, pajusti savo kūną, aplinką, naudotis daiktais ir taip atrasti įvairius pojūčius. Kaip jau žinome, žmogus turi 5 pojūčius: uoslę, regėjimą, lytėjimą, klausą, bei skonį. Šį kartą plačiau apžvelgsime SKONĮ.

Šis pojūtis būtinas mūsų išlikimui, mums tai padeda atsirinkti tinkamą maistą, kuris reikalingas mūsų funkcionavimui. Jei neturėtume skonio receptorių, galbūt mums būtų paprasčiau ir nebūtume tokie išrankūs, tačiau pripažinkite - kaip malonu yra jausti tikro juodojo šokolado, gaivinančios citrinos, saldžių braškių ar šaltos latte kavos skonį burnoje. Tiesa?

Žmonės linkę rinktis pagal maisto skonį. Paprastai kuo daugiau cukraus, druskos ir riebalų maiste, tuo labiau jis mums patiks. Genetika, patirtis ir aplinka taip pat įtakoja mūsų suvokimą apie maistą ir vartojimo pasirinkimą. Nepaisant skonio, turėtume likti prie sveikesnės alternatyvos ir rinktis sveiką, subalansuotą maistą. Tačiau, kad ir kaip bebūtų papildomas skonis mus traukia ir padeda pasirinkti.

Kalbame apie mūsų įvairių skonių kokteilius ir čia trumpai apžvelgsime, bei padėsime jums apsispręsti nuo kurio skonio pradėti ir kaip išsirinkti savo mėgstamiausią!

Mūsų Six Pack rinkinyje puikuojasi 6 skirtingų skonių kokteilių mišiniai: citrinos, kavos, šokolado, vanilės, braškių ir kokosų. 

Kaip manote, kuris jums labiausiai patiktų?

Gaivi citrina

Satislent kokteilių mišinys citrinų skonio primena lengva citrininių sausainukų skonį. Tinkamas ieškantiems gaivos ir išskirtinio skonio. Lengvas, šiek tiek su rūgštele puikiai nuteiks dienai, ar pakels nuotaiką po sunkios treniruotės. 

Šalta latte kava

Šio skonio kokteilis leidžia stabtelėti minutei, mintimis atsidurti karštoje vasaros dienoje ir pasimėgauti šalta latte kava. Gaivinantis, kavos kvapo gėrimas suteiks žvalumo pojūčio. Puikiai tinka kavos mylėtojams!

Juodasis šokoladas

Saldesnis, 75% šokolado skonis kokteiliui ir jums suteikia daug geros nuotaikos. Žinoma, kad šokoladas kelia ir laimės hormoną, todėl išgėrę šio kokteilio, ne tik sveikai pasimaitinsite, bet ir pasikelsite sau ūpą!

Švelni vanilė

Tikra vanilė turi sodrų, egzotišką ir įsimintiną kvapą. Jis apibūdinamas kaip minkštas, vaisinis ir saldus su medienos ir dūmų natomis. Vanilės skonis yra šiek tiek kartokas, tačiau jis turi gėlių saldumą. Šio skonio kokteilyje vanilė naudojama klasikinė ir labai simboliškai, todėl yra vienas iš natūraliausių skonio iš visų kokteilių.

Saldžioji braškė

Gaivus ir lengvas, vasarą primenantis kokteilio skonis. Ypatingai patinka mažiesiems! 

Egzotiškas kokosas

Kokosas primena Balio salą, ir nuveda mus kartu su skonio receptoriais į gražiuosius paplūdimius, kuriose viskas ką norisi daryti tai įkišti kojas į karštą smėlį ir mėgautis kokoso gėrimu. Išskirtinio skonio ieškotojams šis skonis labai patiks!

Štai ir viskas!

Štai ir jie mūsų pagrindiniai skoniai, kuriuos visus, galite išmėginti Six Pack rinkinyje. Išbandę visus, tikrai atrasite savo mėgstamiausius, ir galėsite juos įsigyti didesniais kiekiais, o galbūt jums taip patiks visi, kad kasdien norėsis pašokdinti skonio receptorius ir skonius taikyti pagal nuotaiką.

Linkime jums nebijoti ragauti, nebijoti atrasti! Mums šis SKONIO pojūtis suteiktas tam, kad mėgautumėmės gyvenimu ir kasdien atrastume vis kažką naujo! 

Comments (0)

No comments at this moment